MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

Els especialistes en ciberseguretat reclamen una major consciència de les empreses en aquest àmbit

www.andorradifusio.ad

Encara manca consciència en les empreses dels reptes i problemes que suposa la ciberseguretat. Aquesta és una de les principals conclusions de la jornada que ha organitzat Andorra Telecom. Destaquen que els atacs informàtics cada vegada més tenen una motivació econòmica.

Andorra Telecom ha posat eines i recursos darrerament per no ser una víctima fàcil d'atacs informàtics, però les empreses s'haurien de posar més al dia. Segons l'Agència Nacional de Ciberseguretat, han d'invertir més en formació i recursos. Així ho creu el seu responsable, Jordi Ubach. "Falta recórrer aquest camí. Falta aquesta conscienciació i sobretot aplicar moltes vegades mesures que no tenen un cost econòmic o que el tenen molt baix i que encara no s'estan aplicant."

I és que els especialistes de la jornada d'empresa d'Andorra Telecom constaten que els autors dels atacs informàtics són més professionals. El consultor d'One eSecurity, David Julian, afirma que, en el 90% dels casos, "hi ha una finalitat econòmica". Així, destaca que avui en dia els actors "són molt ràpids".

Una de les principals incidències és el que es coneix com a robatori de credencials. Quan es suplanta una entitat o persona, per exemple un banc, i se'ns dona una excusa perquè proporcionem una contrasenya o es pugui accedir a les nostres dades. I llavors, utilitzar-les fraudulentament.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Nil Forcada