MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 30º

El Temps Darrera previsió

S´espera un pont de l´11 de setembre amb una ocupació fins al 75%

www.andorradifusio.ad

A les portes del pont de l´11 de setembre a Catalunya, l'ocupació hotelera no supera el 75%. El gros de turistes es preveu que arribi demà en què els turistes trobaran els comerços tancats i molts passaran la diada a casa. Les previsions fan que alguns hotelers es vegin temptats a abaixar preus per bé que les patronals asseguren que l'experiència no ho avala.

Estem a les portes d´un cap de setmana que per a molts catalans es traduirà en quatre dies de festa. És per a molts els últimes dies de descans abans de la tornada a la rutina del treball i que comenci el curs escolar.

A hores d´ara les previsions varien entre el 65 i el 75% al centre del país on es preveu que més es concentri el visitant.

El president de la Unió Hotelera d´Andorra, Carles Ramos, ha manifestat que "les previsions són bones, però cada cop més hem d'esperar per donar xifres exactes. Crec que estarem una mica per sota del darrer cap de setmana d'agost, entre un 70-75% a parròquies centrals i la resta una mica menys".

Per la seva banda, la presidenta d´Autèntics Hotels d´Andorra, Cristina Canut, ha remarcat que "es preveu una ocupació d'un 65-70% a parròquies centrals i a parròquies altes una mica menys". Canut ha afegit que "la mitjana és de dos dies d'estada".

Autèntics Hotels treballa amb una forquilla de preus, entre els els associats per bé que no es volen deixar habitacions sense ocupar, ja que segons Canut "no s'omplirà durant aquest pont i la gent es repartirà, sobre la marxa el que quedi ho anirem col·locant".

Des de la Unió Hotelera, que xifra la davallada d´un any per l´altre entre un 4 i un 7%, es vol treballar en la mateixa línia tot i que sempre queda una escletxa de nerviosisme.

Ramos considera que "podem caure amb això que treballar amb un preu ajustat pot donar una mica de matalàs. L'experiència ens diu que cal aguantar el preu, no és una qüestió de preu sinó de reserves a última hora". El president de l'UHA ha matisat que "som un destí molt proper i la gent de Catalunya pot planejar-ho d'un dia per l'altre".

El pont de l´11 de setembre a Catalunya tanca la campanya d´estiu. Amb tot la setmana vinent s´acabarà d´arrodonir amb el pas de la Vuelta en què molts hotels rebran un bon nombre de clients la nit de divendres.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Fernando Montero