MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 16º

El Temps Darrera previsió

Espot assenyala que l'acord d'associació amb la Unió Europea no comporta canviar la fiscalitat

www.andorradifusio.ad

La lliure circulació de mercaderies i persones ha tornat a centrar els dubtes de la ciutadania que ha assistit a la segona reunió pública sobre l'acord d'associació i que s'ha fet a Encamp. La primera per a Xavier Espot, que s'ha compromès a resoldre algunes disfuncions dels tràmits duaners. Landry Riba ha sortit al pas de les declaracions de Progressistes SDP sobre la tasca de les anteriors ambaixadores a la Unió Europea. 

La fiscalitat i el manteniment de les duanes estan excloses de l'acord d'associació. Així ho ha volgut deixar clar el cap de Govern a la reunió pública a Encamp, responent als dubtes plantejats per la ciutadania. És la primera a què ha assistit i s'ha compromès a resoldre qüestions col·laterals que resulten de les negociacions i d'escoltar els ciutadans.

Xavier Espot ha dit que "els tràmits duaners són feixucs i cars i no estan orientats a donar un servei eficient als empresaris i treballadors". Per això s'ha compromès a reflexionar-hi des del Govern i implementar solucions, malgrat que sigui una qüestió col·lateral.

Sobre les declaracions del president de Progressistes SDP apuntant que el secretari d'Estat d'Afers Europeus està desautoritzant la feina dels anteriors equips diplomàtics a Brussel·les, Landry Riba ha volgut aclarir en quin context va explicar a Canillo que la Unió Europea no coneixia prou Andorra. 

Riba ha exemplificat que aquesta setmana s'han assegut per primer cop amb un nou equip negociador, el qual encara no ha visitat mai Andorra, tot i que sí que s'ha pogut documentar. Per això ha afegit que "hem de tornar a explicar qui som, com som, què pretenem amb aquesta negociació, quines són les nostres dificultats, els nostres interessos i cap a on volem anar".

Pel que fa al format de les reunions, Riba ha expressat la sensació que és l'adequat per a una entrada progressiva als continguts de l'acord. L'experiència de Liechtenstein, l'adaptació i oportunitats per a les petites empreses o el calendari de negociacions han estat altres dubtes que han sorgit a la reunió a Encamp.  

Informa: Laura Massegú

Informació relacionada

3.85.245.126