MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 14º

El Temps Darrera previsió

Espot detalla la seva proposta d'un servei d'acompanyament per l'avortament fora d'Andorra

www.andorradifusio.ad

Sobre les dones també ha parlat Demòcrates per Andorra. La formació ha anunciat una de les propostes que durà en el programa electoral, la creació d'un servei integral d'atenció a la dona que s'encarregaria de fer una tasca d'acompanyament en situacions d'avortament.

DA planteja un servei adscrit a Afers Socials i format per professionals que ajudin des de diferents vessants. El mèdic, el psicològic i social i el jurídic. La interrupció de l'embaràs seria fora de les fronteres però hi hauria un procés assistencial en el qual hi entrarien convenis amb centres forans o l'assessorament jurídic que informi del marc legal existent a les dones i els professionals mèdics.

El cap de llista de DA, Xavier Espot, creu que aquest servei tindria l'acceptació de les institucions. "Es tracta d'acompanyar, d'ajudar, de proveir dels serveis necessaris a les dones que estan en una situació de dificultat i passen per aquesta realitat", explica. "Tenim un marc jurídic que impedeix que es pugui produir una interrupció voluntària de l'embaràs en territori andorrà, però els tabús al tomb d'aquesta qüestió estan àmpliament superats al nostre país", ha assegurat, a més.

Informa: David Domingo
Imatges: Guillem Casal

Torna a veure l'entrevista al cap de la llista nacional de DA a les eleccions generals a La Rèplica, on explica el seu punt de vista sobre l'avortament:

 

Informació relacionada