MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 24º

El Temps Darrera previsió

Espot exposa les accions d'Andorra contra l'emergència climàtica a la COP25

www.andorradifusio.ad

Xavier Espot ha detallat les accions d'Andorra contra la crisi climàtica en la inauguració de la cimera COP25 que es fa a Madrid i que ha aplegat una cinquantena de caps d'Estat i de govern.

Organitzada per l'Oficina del Canvi Climàtic de les Nacions Unides, la COP25 té els reptes de tancar la part del reglament de l'Acord de París referent al comerç dels drets d'emissió de carboni. També ha de revisar i fer operatiu el mecanisme de pèrdues i danys per impactes climàtics. La cimera s'allargarà fins al 13 de desembre i tot i que es desenvolupa sota la presidència de la República de Xile, se celebra a Madrid pels conflictes socials i polítics en aquell país.

Xavier Espot hi ha pres la paraula aquest migdia al costat de 50 caps d'Estat i de govern, que també han assistit a la inauguració de la cimera. "Formem part del grup de països que ja fa molts anys que s'han adonat que davant del repte del canvi climàtic, com en molts altres reptes a escala mundial, no existeixen ni països grans ni països petits. Però en aquest cas ja no es tracta d'una defensa del multilateralisme com una qüestió de principis, és que la resposta a l'escalfament global, serà multilateral, o no serà", ha defensat el cap de Govern.

A més de la defensa del multilateralisme, Espot ha explicat l'aposta del Principat per la mobilitat elèctrica i el transport públic i la llei que obliga els nous edificis a un consum energètic gairebé nul. També ha subratllat que la sostenibilitat centrarà la Cimera Iberoamericana del 2020.

La representació andorrana a la COP25 continuarà amb la participació en diverses reunions de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, del 9 al 12 de desembre.

Informa: Gerard Gort
Imatges cedides: COP25

18.206.187.81