MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 17º

El Temps Darrera previsió

Espot referma l'aposta d'Andorra contra el malbaratament alimentari per avançar en la sostenibilitat

www.andorradifusio.ad

El cap de Govern ha refermat l'aposta d'Andorra contra el malbaratament dels aliments en la Cimera de les Nacions Unides sobre sistemes alimentaris. Una intervenció emmarcada en la 76a sessió de l'Assemblea General. Xavier Espot ha assenyalat la importància de tenir uns processos de consum i gestió dels recursos naturals sostenibles.

El cap de Govern ha destacat que el projecte de llei aprovat per l'executiu sobre l'economia circular "permetrà un enfocament més sostenible del consum".

També ha assenyalat la importància de tenir uns processos de consum i gestió de béns naturals sostenibles. Precisament, va recordar que el mateix projecte de llei s'alinea amb l'ODS 12.3, que té per objectiu reduir a la meitat les pèrdues d'aliments per al 2030.

Pel que fa a la producció, ha explicat l'aposta del Govern per invertir en la promoció i certificació de productes locals i circuits de subministrament més curts per tal de garantir un producte final de qualitat.

En termes generals, el cap de l'executiu s'ha referit als efectes de la pandèmia del coronavirus sobre el sistema alimentari global. Segons ha apuntat la investigació i la innovació són motors essencials per desenvolupar sistemes alimentaris més adaptats al canvi climàtic i a la distribució de la població mundial actual.

En aquest sentit, Espot ha recordat que el 29 de setembre se celebra el Dia internacional sobre la conscienciació de la pèrdua i el malbaratament d'aliments, gràcies a la proposta conjunta entre Andorra i San Marino.

Informa: Agència ANA