MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

13º / 29º

El Temps Darrera previsió

Estabilitzar la zona de l'esllavissada a la CG1 costarà més de dos milions d'euros

www.andorradifusio.ad

Més de dos milions d'euros. És el que costarà la protecció definitiva de la zona de la Portalada on hi va haver una esllavissada l'agost passat. És una despesa que haurà d'assumir el responsable del corriment de terres que dictaminin les asseguradores.

El Govern proposarà aviat al Consell General una partida pressupostària de més de dos milions d'euros per estabilitzar definitivament el terreny de la Portalada que, ara fa uns mesos, va patir una esllavissada.

Un cop aprovada, aquests diners es destinaran a la protecció de la carretera per garantir la seguretat de tot l'entorn. És una actuació d'envergadura que, en última instància, haurà d'assumir qui les companyies d'assegurances determinin que ha estat responsable de l'incident.

El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, destaca que es contemplaran "totes les despeses que s'hagin pogut generar a la Portalada des del dia de l'esllavissada fins a la data en què tota la zona estigui estabilitzada i consolidada". "S'entén que s'haurà de buscar el responsable o la persona que no ha actuat de manera correcta", ha remarcat.

El procés encara es troba en marxa, amb les investigacions de les asseguradores. El Govern, mentrestant, deixa aquesta part en mans dels serveis jurídics i prioritza la seguretat per a vehicles i vianants a la zona.

Es reforçarà la paret de fusta, es buidarà la cubeta perquè ja està plena de rocs a causa de les últimes purgues provocades per les pluges i, en paral·lel, es fan auscultacions molt precises del terreny.

Informa: Jordi Cama/Rosa Alberch
Imatges: Sergi Linares

Informació relacionada

3.214.184.223