MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

-1º /

El Temps Darrera previsió

Els camps de neu volen que només puguin esquiar els que tinguin passaport Covid

www.andorradifusio.ad

Els camps de neu han demanat al Govern que només es permeti esquiar a qui tingui passaport sanitari o un diagnòstic negatiu recent. Faran controls aleatoris per comprovar que la normativa es compleix. 

Les pistes podrien afegir-se aviat a la restauració, hotels, gimnasos, museus i perruqueries en l'obligació de demanar un passaport sanitari per poder esquiar.

Aquesta és la demanda que els camps de neu van transmetre a Salut fa uns dies i que passaria, a més, per establir controls aleatoris a les instal·lacions.

Segons afirmen des del sector, els turistes de l'entorn més proper estan majoritàriament vacunats i voldrien gaudir de llocs amb seguretat garantida en aquest sentit.

De fet, van encara més enllà i manifesten que amb aquesta exigència es pretén desincentivar que vinguin esquiadors que no estiguin vacunats.

Els no vacunats podrien presentar com alternativa una PCR o TMA negatives fetes en les darrers 72 hores o un test ràpid d'antígens dut a terme en un període de 12 hores abans d'entrar a les instal·lacions.

Aquesta darrera prova ha d'estar feta per personal especialitzat com els empleats de les farmàcies.

Informa: Pere Moliné