MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 17º

El Temps Darrera previsió

L'eurodiputat López Aguilar obre la porta a una transitòria o fins i tot una excepció per al subsidi d'atur

www.andorradifusio.ad

L'europarlamentari Juan Fernando López Aguilar, ponent permanent de les negociacions per a l'acord d'associació d'Andorra amb la UE, creu que qüestions socials com l'assimilació de l'atur no estan ara mateix en un escenari tancat i de compliment absolut. Ha parlat de la possibilitat de transitorietat i fins i tot d'excepcions.

López Aguilar ha arribat per tenir dues jornades de reunions. S'ha trobat amb el creuament de punts de vista al voltant d'allò que ha d'assumir a Andorra en matèria social.

Afirma que és aviat per saber com avançarà la negociació i que hi ha un escenari obert en què s'escoltarà l'especificitat andorrana. Ha dit que ha vingut a escoltar aquestes "singularitats" que "s'hauran de contemplar sens dubte"."És el que es denomina excepcions o derogacions especials", ha afegit a l'espera de veure "quin és el resultat de les negociacions".

Aguilar ha sintonitzat amb el que aquest matí ha dit Josep Borrell. Si ahir el titular d'exteriors espanyol afirmava que Europa no pot fer excepcions en protecció social, a la Seu ha matisat que “hi ha coses per negociar que no estan tancades i no es poden donar per resoltes”.”Encara no ha començat la discussió".

La ministra d'exteriors ha indicat que Borrell va defensar dimecres l'Europa social, però que aquest dijous ha deixat clar que el cas andorrà té particularitats. Maria Ubach assegura que ja s'ha traslladat a la UE la situació andorrana i les prestacions que el país ofereix. "No partim de zero, ja tenim tota una bateria de prestacions socials per protegir les persones amb menys mitjans i són elements que la UE ha de tenir presents", ha remarcat.

Ubach ha dit també que el Govern es troba en fase d'anàlisi del cost d'assumir el cabal social de la UE.

Informa: David Domingo / Gerard Gort
Imatge: Anna Ginestà / Sergi Linares

Informació relacionada

3.235.11.178