MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 23º

El Temps Darrera previsió

L'expert immobiliari i president de la FIABCI, Jordi Ribó, veu necessari construir habitatge assequible i nega una bombolla immobiliària

www.andorradifusio.ad

Una de les opcions per solucionar el problema de l'habitatge és optar per fer una aliança entre el sector públic i el privat per fer pisos assequibles destinats a la classe mitjana treballadora. Així ho considera el nou president de la FIABCI, l'organisme internacional que aplega el sector immobiliari, que aquest dimarts ha estat a l'Ara i Aquí de Ràdio Nacional.

El sector immobiliari va a l'alça. La pandèmia de la Covid-19 l'ha rellançat perquè molta gent que vivia a la ciutat ha sentit la necessitat de disposar de més espai i d'estar més a prop de la natura. Això ha convertit Andorra en un mercat atractiu.

No obstant, Jordi Ribó, el president de l'organisme internacional que aplega el sector, la FIABCI, considera que cal ser prudents. "Tothom té clar que hi ha una tendència alcista, però quan desapareguin les suspensions temporals de contracte i el sector turístic comenci a arrencar ja veurem què passarà", ha manifestat negant que s'estigui tornant a produir una nova bombolla immobiliària. .

Ribó també ha parlat del problema de l'habitatge a Andorra. Una de les possibles solucions que apunta és "fer habitatge assequible, que no són pisos socials, sinó l'habitatge destinat a la classe mitjana treballadora. Es pot alliberar sòl de l'Estat i treballar amb els privats".

Sobre aquesta opció assegura que el Govern ja hi treballa. També ha posat sobre la taula la necessitat de comptar amb informació detallada del mercat immobiliari per saber, per exemple, el preu mitjà de l'habitatge per zones. Diu no haver estat "mai favorable a les polítiques intervencionistes", però sí veu necessària una política d'habitatge. Ara bé, alerta, "per saber on volem anar, hem de saber on som, i aquí no hi ha estadístiques".

Entrevista completa al president mundial de la FIABCI, Jordi Ribó:

Informa: Ester Pons-Montse Grau
Locució: Jordi Lorente

44.192.253.106