MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 17º

El Temps Darrera previsió

Fàbrega defensa la candidatura Barcelona-Pirineu als Jocs d'hivern com un revulsiu per obrir el Pirineu al món

www.andorradifusio.ad

El ja vicealcalde de la Seu d'Urgell Jordi Fàbrega creu que el projecte de Jocs Olímpics d'hivern Barcelona-Pirineu 2030 donaria una rellevància turística mundial.

Creu que l'important de la celebració dels Jocs Olímpics en territori pirinenc no són les proves esportives, sinó tota la preparació prèvia i el retorn posterior. Segons Fàbrega, "els 15 dies dels Jocs Olímpics és el menys important. El més important són els 10 anys d'abans i els 10 de després per crear aquestes condicions i infraestructures que permetin als pirinencs millorar la nostra qualitat de vida".

Afegeix que es pot fer d'una manera totalment sostenible "perquè no hem de crear un nou equipament, ja que tenim suficients pistes d'esquí, pavellons i places hoteleres". Per al vicealcalde, acollir els Jocs "significaria obrir el Pirineu al món".

Al programa Els matins de la Nacional d'RNA ha defensat la capitalitat de la Seu d'Urgell i la necessitat de fer de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell el centre de referència de l'Alt Urgell. Un hospital que, com ha recordat, va ser de gran ajuda durant la pandèmia de la Covid-19. També ha destacat la posada en marxa de l'INEFC Pirineus i  la voluntat d'ampliar el nombre de places disponibles, actualment 40.

Quant al mercat laboral ha insistit en la importància de la reactivació econòmica d'Andorra que ha de donar opcions laborals als transfronterers. De fet ha assegurat que quatre de cada cinc treballadors de l'Alt Urgell ho fa a Andorra. 

Entrevista completa a Jordi Fàbrega a 'Els matins de la Nacional':

Informa: Anna Pifarré