MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

13º / 31º

El Temps Darrera previsió

Famílies confinades: així és la vida després de més de dues setmanes

www.andorradifusio.ad

Després de més de dues setmanes el confinament continua a totes les llars dels país. Les famílies amb fills s'han organitzat per a una situació excepcional.

La Carola Ribó i el Marc Micàs, juntament amb el seus dos fills, són una d'elles. La Carola afirma que "estem vivint el confinament com podem, perquè no és fàcil".

Per la seva part, Cristina Marcos, altra mare que viu amb aquesta situació, assenyala que "la primera setmana va ser més descontrolada" ja que suposava "un procès d'incertesa". En canvi, afegeix que amb el pas dels dies i l'organització, ha estat més senzill.

Malgrat això, davant aquest moment, les famílies també troben aspectes positius. En aquest sentit, la Myriam Rous, mare, destaca que "la part bona és que estic molt més temps amb ella, juguem més i compartim moltes coses". També assegura que ha après a valorar la importància de "sortir i anar a fer un cafè".

La Carola coincideix amb aquest punt de vista i comenta que "podem jugar més amb ells i aprofitar el temps al màxim", cosa que assegura "fins ara no podíem fer". La Cristina, per la seva part, afegeix que "els nens han pres més consciència de les tasques de casa".

La tecnologia també ha estat una de les eines fonamentals per passar aquests dies, tant per fer feina o estudiar com per poder entretenir els infants.

Amb això, la Cristina recalca que "els pares treballem telemàticament i els nens fan els deures de l'escola". D'una altra banda, el Marc indica al respecte que fan "moltes activitats online".

Als fills, sobretot als més petits, encara els costa entendre què és la Covid-19 i sobretot per què no poden sortir de casa. La Carola considera que "el problema és quan tens nens de dos anys, ja que tenen una energia que no poden treure", i la situació es fa "més complicada".

Per al Marc també és més difícil ja que aquests infants "estan creant el seu caràcter" i diu estar preocupat perquè "això podria afectar el seu creixement".

Encara que realitzen diverses activitats com mirar pel·lícules, fer trencaclosques, pintar o cuinar, els nens coincideixen en que és "avorrit" estar a casa, troben a faltar el col·le i veure els seus amics. No obstant, són conscients que "és un virus que afecta tothom i per això ens hem de quedar a casa".

Informa: Cesc Sanjuan

Informació relacionada

34.239.149.34