MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

FEDA condiciona l'augment de tarifes al que passi aquest darrer trimestre de l'any 

www.andorradifusio.ad

Fins al desembre no es podrà saber del cert quin ha de ser el percentatge d'increment de les tarifes elèctriques. Així de prudent s'ha mostrat Albert Moles respecte al 15% que preveu el pressupost de FEDA per a l'any vinent. Ho condiciona al que passi aquests mesos vinents. 

Les tarifes elèctriques s'han d'adaptar al que passi aquest darrer trimestre de l'any. El director general de FEDA s'ha mostrat caut a l'hora de referir-se a l'augment del 15%, que és la previsió que es va fer a principis d'estiu. Venen mesos de fort consum i cal veure com es comporten els mercats. De moment, el tercer trimestre hauria anat una mica pitjor del previst. 

"Aquí hi ha dues dimensions que no podem controlar avui en dia, que són l'increment de tarifes, amb l'import i la data, i que tampoc podem calcular-ne el cost. Poden anar tots dos en negatiu, o un en negatiu i l'altre en positiu o els dos en positius. Aquesta és la xifra d'avui en dia, però, per prudència, hem d'esperar a desembre", detalla el director general de FEDA, Albert Moltes

En aquest sentit, serà molt important l'estratègia de les estacions d'esquí. El vicepresident de Ski Andorra, Josep Marticella, afirma que ja està clara i que algunes accions ja les apliquen de fa temps. D'altres que es puguin implantar enguany, com el control de temperatura a les oficines o el pla de mobilitat, quedaran per al futur. 

Marticella explica que: "Ens hem preparat tots, ja des de fa molts anys, amb inversions molt potents per tenir una potència de producció de neu molt important amb les finestres de fred que tenim últimament i que són més escasses i més reduïdes". 

Des de FEDA alerten que aquest hivern i el que ve seran complicats, en espera que Europa recuperi els volums d'energia que tenia disponibles abans de l'esclat de la guerra a Ucraïna. Amb l'endeutament actual, l'elèctrica encara té una mica de marge per afrontar els temps immediats. 

Informa: Laura Massegú
Imatges: Ricard Tenza-Arxiu RTVA