MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

FEDA dobla el pressupost del 2023 i preveu un augment del 15% de les tarifes

www.andorradifusio.ad

L'increment del preu de l'energia als mercats internacionals i l'aplicació de les mesures que preveu la Llei de transició energètica fan que FEDA dobli el pressupost per al 2023. L'elèctrica, que ha elaborat uns comptes que preveuen una pujada d'un 15% de les tarifes, presenta un dèficit de 22,6 milions d’euros.

El pressupost de FEDA augmenta un 54% amb gairebé 133 milions. L’elèctrica es prepara per fer front a un any complicat per l’encariment de l’energia i la necessitat d'augmentar la producció elèctrica nacional i renovable.

Les despeses financeres es disparen per la contractació de nous préstecs, i les destinades a la compra energètica, tant nacional com importada, es doblen. Els comptes s'han elaborat tenint en compte un increment del 15% de les tarifes i de poc més del 2% de la demanda energètica. Amb el context actual, el Govern no rebrà cap transferència per part de FEDA

Andorra Telecom sí que preveu distribuir a l'executiu, en concepte de dividends, més de vint milions, mentre que cinc seran aportats al fons d'habitatge. El pressupost de la telefònica baixa i se situa en prop dels 94 milions. Les despeses de funcionament augmenten per, sobretot, la inflació i l'increment previst dels salaris d'acord amb l'IPC.

El negoci domèstic continua sent una de les partides cabdals d'ingressos, mentre que els que es reben per la itinerància continuen a la baixa. Les inversions es xifren en 24,4 milions. Destaquen projectes com la construcció de la nova seu i la implantació de la xarxa 5G. 

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Arxiu RTVA