MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 22º

El Temps Darrera previsió

FEDA ha gastat 35 milions d'euros en manteniment de les infraestructures des del 1988

www.andorradifusio.ad

FEDA ha gastat uns 35 milions en el manteniment i reparació de la infraestructura des del 1988. Així ho ha explicat la directora de Transport de l'entitat durant la visita a les obres de manteniment que es fan aquest estiu.

Durant una setmana la central de FEDA estarà tancada per permetre'n la revisió. La societat pública també està fent altres treballs de manteniment d'una infraestructura que data, en bona part dels casos, dels anys 30 del segle passat.

Des del 1988 la despesa en aquest àmbit ha estat de 35 milions i ha permès fer possible que un 20% de l'energia que es consumeix tingui origen al Principat. "Aquestes infraestructures estan gairebé amortitzades. Per això produir electricitat a la central de FEDA és més econòmic que comprar-la als països veïns", explica la directora de Transport de l'organització, Laura Bonet.

Les obres s'acostumen a fer l'estiu perquè és el període més propici. Segons Bonet "ens podem permetre tenir la central aturada i comprar l'energia. Quan està aturada hem de comprar gairebé tota l'energia als països veïns i és el moment quan el cost és més econòmic".

FEDA, a més, té previst fer canvis ambiciosos en la infraestructura els propers anys.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Kevin Ribeiro

34.204.168.209