MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 27º

El Temps Darrera previsió

Què fem amb els gossos durant el confinament?

www.andorradifusio.ad

Els gossos formen part de la família i malgrat que hi hagi opcions perquè puguin sortir a passejar, també pateixen la crisi sanitària. Conviure-hi 24 hores pot canviar hàbits que un cop s'aixequi el confinament poden ser perjudicials per als animals. Deixar-los sols en una habitació perquè s'acostumin a la soledat i mantenir la disciplina són alguns dels consells dels professionals.

Són dels pocs que poden sortir al carrer però en moltes ocasions els passejos no són com els d'abans, per això molts gossos també estan patint aquest confinament.

L'educadora canina, Cristina Pitarch, explica que "podem veure que estan més nerviosos, més ansiosos o més excitats al soritr al carrer" i assegura que "és normal davant el canvi en la seva rutina i l'estrès que els humans els podem trasmetre".

Des del perfil de 'Kissosandorra' a Instagram, Cristina Pitarch proposa aquests dies una sèrie de jocs que els poden ajudar a fer l'exercici que els falta i a potenciar les seves habilitats.

Pitarch assenyala que la finalitat és "estimular els gossos, fer que es concentrin i compensar la falta d'activitat". A més, també indica que pel que fa a les persones "millora el vincle amb el gos i augmenta l'autoestima".

Això sí, també cal estar preparats pel dia que tot torni a la normalitat i introduir rutines per no crear dependència a l'animal. Amb això, l'educadora canina recomana tancar els gossos en alguna estància, deixar-los sols durant una estona del dia i vigilar amb estimular-los massa.

El gos és part de la família però els seus codis són uns altres així que cal respectar-los perquè continuï essent el nostre millor amic. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges cedides: Kissosandorra

 

Informació relacionada

34.232.62.209