MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 22º

El Temps Darrera previsió

"El que fèvom a Canillo", una retrospectiva dels costums i curiositats dels padrins de Canillo

El comú de Canillo ha presentat aquest dijous al vespre El

El comú de Canillo ha presentat aquest dijous al vespre "El que fèvom a Canillo. Recull de vivències", un llibre que s'ha elaborat a través d'un seguit d'entrevistes als padrins de la parròquia realitzades entre els anys 2014 i 2015 per recollir les seves experiències.

La selecció de costums i curiositats es va realitzar amb l’objectiu de deixar un llegat pels més menuts. “Com jugaven els seus avis i besavis, com passaven les llargues tardes d’hivern a les cases sense televisió ni telèfons, ni cotxes ni autobusos”, explica l'autora, Núria Boltà, al preàmbul del llibre.

Aquest seguit de memòries, anècdotes, paraules, tradicions, creences, és en definitiva, una visió completa de com era la vida a Canillo abans. I el llibre està dividit en diferents apartats per acostar-se més fàcilment als diversos àmbits de la vida quotidiana dels pobles de la parròquia.

“La història relatada és autèntica, és viscuda pels seus protagonistes, estimada, de vegades potser patida, però que no deixa cap dubte sobre el profund sentiment de pertinença a un lloc que, amb orgull, mostren els seus protagonistes: els padrins i les padrines”, i que "no trobes als llibres d'història", assenyala l’autora.

La presentació ha comptat amb la presència del cònsol major, Francesc Camp, de l'autora i de l'excònsol major, Josep Mandicó, qui va ser un dels impulsors del projecte.

El document, escrit i il·lustrat per l’escriptora, ha estat editat pel comú i es pot trobar actualment a la Biblioteca del poble.

Informa: Redacció
Fotografia: comú de Canillo