MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

13º / 20º

El Temps Darrera previsió

Fitch manté la qualificació del Principat en BBB+ i perspectiva estable

www.andorradifusio.ad

La prestigiosa agència Fitch referma la qualificació d'Andorra a BBB+ i perspectiva estable. Els avaluadors reconeixen l'estabilitat pressupostària del Govern i els passos que ha fet el sector bancari per reestructurar-se.

Fitch Ratings referma la qualificació d'Andorra a BBB+ i preveu una evolució estable. Tal com esperava el Govern, l'agència manté la mateixa valoració de fa uns mesos, ja que per millorar caldria que es produís algun canvi significatiu.

Reconeix la continuïtat de l'executiu en les polítiques d'alineació amb els estàndards internacionals i, també, la sortida del Principat de la llista de la Unió Europea de jurisdiccions fiscals no cooperatives.

Els avaluadors valoren positivament la gestió pressupostària equilibrada, basada en un sòlid marc fiscal i en una progressiva disminució del deute públic. 

Fitch també fa referència a tres factors de futur claus, com són l'adhesió al Fons Monetari Internacional (FMI), l'accés a un prestador d'última instància que pugui donar liquiditat als bancs en cas de problema i l'avanç de les negociacions per a l'acord d'associació amb la Unió Europea.

Pel que fa a aquest últim, l'agència apunta que seria una oportunitat per generar negoci i diversificar l'economia, ja que permetria l'accés al mercat interior. 

L'agència qualificadora remarca la importància del sector bancari per al país i valora els passos que ha fet per reestructurar-se, tot i que n'hauria de fer més.

Segons el ministre de Finances, Eric Jover, hi ha alguns aspectes que podrien fer pujar el ràting en futures avaluacions, com la reducció del risc de passius contingents o la millora de les perspectives de creixement del PIB a mitjà termini.

Davant de les valoracions de Fitch Ratings, el Govern entén que s'està en el camí correcte, ja que tots els elements que es destaquen s'estan treballant. Assenyala que ara cal seguir amb les reformes per millorar la nota.

Informa: Laura Massegú