MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 17º

El Temps Darrera previsió

S'anuncia la flexibilització de l'accés als ajuts per desocupació mentre els incrits al registre d'acomiadaments s'eleven a 77

www.andorradifusio.ad

El Govern ha destacat el suport de tot el Consell General a la llei de mesures excepcionals per fer front a la crisi del coronavirus. Minuts després de la sessió parlamentària, ha comparegut en roda de premsa amb el ministre portaveu per exposar els principals elements dels ajuts que ja va anunciar en el missatge a la població dissabte a la nit.

El Govern té pressa per accelerar la posada en marxa de les mesures que recull la llei, sobretot les que tenen un marcat sentit social i que beneficien les persones en pitjor situació.

En sintonia amb l'objectiu de la llei, Xavier Espot ha avançat que es modificarà el reglament per accedir a les prestacions per desocupació per flexibilitzar els requisits i que més persones se'n puguin beneficiar.

77 persones acomiadades s'han inscrit al registre

El ministre ha informat que ja són  77 les persones que s'han inscrit al registre de persones a les quals s'ha acomiadat els darrers dies. 35 són del sector de l'hostaleria. Ara es treballa per analitzar cada cas i si es troben procediments irregulars, s'actuarà.

També s'aplicarà una mesura similar als ajuts per fer front al lloguer dels habitatges preveient que aquesta crisi es pugui allargar en el temps.

La CEA vol més ajuts pels autònoms

D'altra banda la CEA demana una renda setmanal d'uns 300 euros per als autònoms mentre duri l'aturada general. Segons la patronal, ajudaria a afrontar les despeses bàsiques, tenint en compte que s'estan injectant diners als empresaris i també als treballadors, però no a aquest col·lectiu, que a causa de la seva situació es converteix al mateix temps en empresari i treballador. Destaquen que hi ha més de 7.200 professionals en aquest règim i que són dels més afectats per la situació.

El ministre portaveu Eric Jover, però, ha deixat clar que no es preveu aplicar aquesta mesura reclamada per la CEA. Ha recordat que la llei òmnibus ja contempla una bateria d'ajudes i excepcions a les quals es poden acollir els treballadors autònoms.

Roda de premsa completa del Govern d'aquest 23 de març al migdia:

Informa: Joan A. Sarmiento

Informació relacionada

3.230.1.126