MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 17º

El Temps Darrera previsió

França celebra que Andorra hagi decidit ajornar l'obertura de pistes

www.andorradifusio.ad

L'ambaixador de França, Jean-Claude Tribolet , celebra que Andorra s'hagi alineat amb Europa i no hagi obert les estacions d'esquí. És conscient de l'afectació que això té per a l'economia andorrana. Ha recordat que París havia previst accions per evitar que els francesos anessin a esquiar a l'estranger. Atribueix a la manca d'informació la baixa afluència de visitants al Pas de la Casa aquest cap de setmana.

En declaracions a RTVA l'ambaixador de França ha afirmat que la protecció dels francesos ha estat sempre la primera de les prioritats darrere de cada decisió presa per París durant la pandèmia i així ha estat a l'entorn de l'activitat de l'esquí.

D'altra banda ha celebrat la decisió del Govern andorrà entenent la dependència que el país té del turisme, però ha posat en relleu que "la situació sanitària que és preocupant i greu". L'ambaixador ha recordat que, si Andorra hagués obert les estacions, "França ja havia decidit limitar l'accés dels francesos a les pistes d'esquí de l'estranger per protegir la població".

Tribolet ha remarcat que les conseqüències econòmiques les pateixen tots els països i ignora si hi haurà una contraprestació econòmica o d'una altra mena per a Andorra per haver-se situat al costat de França i Europa.

Pel que fa a la poca afluència de francesos dels Pirineus Orientals i l'Arieja ha afirmat que segurament es tracta d'un tema de mala comprensió de la nova mesura.

Jean-Claude Tribolet, que porta uns tres mesos a la nova missió diplomàtica, està convençut que ben aviat els comerciants andorrans rebran de nou la visita dels francesos que tornaran per fer-hi compres.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Kevin Ribeiro

Informació relacionada

3.235.11.178