MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 22º

El Temps Darrera previsió

La Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell ofereix un servei psicològic per gestionar la crisi sanitària

www.andorradifusio.ad

La Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell i el Col·legi Oficial de Psicòlegs han activat una xarxa de suport per a les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies. La majoria de consultes són per l'angoixa i frustració de no poder seguir les rutines habituals.

El servei ja existia per als usuaris de la fundació, però amb la crisi provocada per la Covid-19 s'ha obert a tothom qui ho necessiti. Les principals demandes estan vinculades als neguits i les angoixes provocades per aquesta situació.

També sobre com gestionar la frustració davant de no poder fer les activitats habituals o estratègies per reconduir les alteracions de conducta que tenen més incidència en el confinament.

La xarxa la formen cinc psicòlegs especialitzats en discapacitat intel·lectual que intenten donar cobertura a tots els àmbits i edats.

També és important posar en pràctica l'escolta activa i compartir les preocupacions i dubtes que sorgeixen en l'àmbit familiar, així com cercar espais individuals per poder estar tranquil.

I finalment, és clau mantenir els contactes socials a través de la tecnologia que tenim a l'abast i intentar viure aquesta situació de forma positiva.

Informa: Laura Cugat
 

34.204.176.125