MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 13º

El Temps Darrera previsió

Gili lamenta el canvi d'ubicació del Cirque "a última hora" i reivindica que Escaldes també és el centre

www.andorradifusio.ad

La cònsol d'Escaldes-Engordany enviarà una carta al ministeri de Turisme per queixar-se del canvi d'ubicació del Cirque du Soleil. Al programa "Ara i Aquí", Rosa Gili ha lamentat la decisió del ministeri ja que la majoria d'actes importants es fan sempre a la capital, com la Cimera o el Congrés de neu i reclama la quota de parròquia central d'Escaldes. També ha parlat d'habitatge carregant contra el Govern que diu que no està a l'alçada de les necessitats.

L'anunci de la ministra de Turisme a La Rèplica d'ATV que les representacions del Cirque du Soleil es faran a l'aparcament davant del Govern i no al pàrquing Valira no han agradat gens al comú d'Escaldes-Engordany, que espera que la decisió no sigui definitiva.

Rosa Gili no entén "aquest canvi d'ubicació d'última hora" i espera "que no estigui tancat. Després de representar-se a Andorra la Vella tots aquests anys, la cònsol d'Escaldes-Engordany revindica la parròquia i demana que esdeveniments d'aquest tipus es comparteixin. "Escaldes-Engordany també és el centre d'Andorra", ha dit.

Polèmica per l'habitatge

A Ràdio Nacional ha reiterat la necessitat de tenir accés a la llei de creació de l'institut de l'habitatge abans d'entrar-la a tràmit parlamentari i no comparteix l'opinió expressada aquest dilluns per Conxita Marsol, de qui diu que potser té més informació.

També ha parlat de la voluntat del comú escaldenc de crear una borsa d'habitatge, que no vol ser competència de les immobiliàries, i ha descartat de moment posar a disposició de l'executiu terrenys comunals en no confiar gaire en les polítiques governamentals.

Dubta "si cedint-lo a Govern servirà per alguna cosa perquè amb un pressupost de 4,5 milions entenem que no solucionarem aquest problema". Per tant, afegeix, "amb el Govern a dia d'avui no hi comptem massa". 

Clot d'Emprivat

Pel que fa al Clot d'Emprivat, Gili ha dit que treballen per reorganitzar la zona quant a terrenys de cessió perquè segueixi tenint espais verds i ha criticat la manca de previsió del comú anterior.

També ha posat en dubte que alguns convenis urbanístics signats siguin en benefici de la parròquia. No vol parlar d'irregularitats, però sí del fet que moltes coses funcionaven per inèrcia sense una regulació concreta.

Entrevista completa a la cònsol major d'Escaldes-Engordany Rosa Gili a l'Ara i Aquí:

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Anna Ginestà

Informació relacionada