MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 13º

El Temps Darrera previsió

El nombre de positius per Covid-19 arriba a 16

www.andorradifusio.ad

Ja són 16 els positius per coronavirus, dos més que aquest dilluns. Es tracta d'una noia que havia viatjat a Corea i un alumne dels professors contagiats. Salut encara espera els resultats de 43 casos. El Govern ha explicat que, si fos necessari, s'ha previst poder fer servir un hotel per a suport sanitari.

16 positius per la Covid-19. Són les darreres dades que ha donat el Govern i que incrementen en dos els casos. Encara queden per determinar 43 casos, 4 dels quals estan ingressats a l'hospital.

El ministre de Salut també ha avançat que l'home que es trobava greu a l'UCI està estable i evoluciona molt favorablement. Ha explicat que actualment no hi ha saturació dels recursos sanitaris i prou capacitat, però ja tenen dissenyat un dispositiu perquè, en cas que fes falta, habilitar un hotel de 40 habitacions. Ha agraït l'oferta de membres del sector que han ofert hotels.

També ha volgut tranquil·litzar els alumnes i familiars de segona ensenyança i batxillerat que es podrien haver vist afectats pels contagis. "Si apareixen símptomes, per la seva edat seria un quadre banal. També haig de dir que això va ser el dia 12 i la vigilància s'havia de fer durant catorze dies, però de mitjana, els símptomes es donen després de cinc dies, per tant els que no han tingut símptomes fins aquest dimarts, rarament en tindran", assegurava.

També s'ha reforçat el servei d'atenció domiciliària que ha crescut pel tancament dels centres de dia amb un personal totalment format i protegit.

El ministre portaveu, Eric Jover, ha avançat que el Govern es posarà en contacte amb aquelles persones que no en són usuàries i el podrien necessitar. Diu que es va investigar quines persones majors de 80 anys estan en situació de dependència i "a partir d'aquest dimecres i amb coordinació de la Creu Roja es contactaran per identificar si tenen alguna necessitat específica, si hem d'activar el Servei d'Atenció Domiciliària o un altre tipus de recurs per ajudar-les".

També s'ha anunciat que han arribat mascaretes de protecció i que els propers dies n'arribaran més, fet que permetrà tenir-ne una provisió generosa. També s'ha anunciat que el Col·legi de Psicòlegs ha posat a disposició d'aquelles persones que el necessitin un telèfon d'atenció (809.031).

Torna a veure la roda de premsa especial sobre el coronavirus d'aquest dimarts al migdia:

Informa: Anna Pifarré-Laura Massegú

Informació relacionada

3.223.3.101