MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 19º

El Temps Darrera previsió

El Govern fixa en 24,95 euros el preu mínim de venda del cartró de tabac

www.andorradifusio.ad

El Govern ha aprovat els preus mínims de venda de tabac al detall. A partir de l'entrada en vigor el preu mínim d'un cartró se situarà en 24,95 euros i no es podrà comercialitzar cap marca per sota d'aquest llindar. Les noves tarifes s'aplicaran a unes 1.500 referències i mantindran un diferencial de preu del 30% de mitjana respecte d'Espanya.

El cartró de tabac no es podrà vendre per sota dels 24,95 euros. Així ho ha acordat la comissió consultiva formada per representants dels comerciants, fabricants i el Govern encarregada de donar compliment a la llei que determina els preus mínims de venda. Les modificacions afecten unes 1.700 referències. De mitjana es mantindrà un diferencial del 30% per sota els preus que s'apliquen a Espanya.

"Aquesta fixació de preus dona estabilitat al mercat i té un efecte de control sobre els preus més barats", considera el ministre protaveu, eric Jover. L'establiment del preu mínim de venda pretén, de retruc, evitar campanyes agressives entre grans superfícies que a vegades fregaven el preu de compra als fabricants.

Aquest és un dels aspectes que des de l'Associació de Comerciants de Tabac es vol evitar, com també garantir-se un marge mínim del 20% de benefici, una demanda que el Govern no vol valorar per considerar que forma part de la negociació entre els venedors i els fabricants.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Kevin Ribeiro-Arxiu

Informació relacionada

3.218.67.1