MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 16º

El Temps Darrera previsió

El Govern impulsa un grup de treball per elaborar el pla nacional per a la lluita contra el tràfic d’éssers humans

El Govern ha aprovat l'informe per donar resposta a les recom

El Govern ha aprovat l'informe per donar resposta a les recomanacions del segon cicle de control de la implementació del conveni del Consell d'Europa sobre la lluita contra el tràfic d'éssers humans. Aquest document respon a les consideracions que el Grup d'Experts en Acció contra el Tràfic d'éssers humans (Greta) va fer sobre la implementació del conveni per part d'Andorra durant la 34a reunió plenària del 2019. Entre les mesures per ajustar-se a les recomanacions es destaca la creació d'una taula de treball per elaborar un pla nacional d'acció per a la lluita contra el tràfic d'éssers humans i la protecció de les víctimes així com el seu posterior seguiment.

L'exectutiu ha informat que s’ha realitzat formació dirigida als professionals i de sensibilització a la població. A més, i coincidint amb el Dia mundial contra el tràfic d’éssers humans el 30 de juliol, el servei d’atenció a les víctimes del tràfic d’éssers humans de l'àrea de Polítiques d'Igualtat del ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut va organitzar una acció informativa adreçada a la població i una formació per als professionals de la xarxa de suport a les víctimes.

També ha afegit que aquest any 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19, no s’ha pogut realitzar cap acció presencial en el marc del Dia mundial, tot i que s’ha fet difusió del tríptic en el que s'explica què és i que inclou consells preventius i informacié sobre el servei d'atenció a víctimes.

La llei sobre mesures que va entrar en vigor el 14 de juny del 2017, "representa un progrés en relació a les mesures necessàries per complir amb moltes recomanacions del primer i del segon cicle d’avaluació de Greta", segons han remarcat des del Govern.

El conveni del Consell d’Europa va entrar en vigor el 2011 a Andorra. Des d’aleshores, el Govern ha promogut diverses reformes legislatives per adequar-se al conveni, i s’ha sotmès al seguiment del Grup d’Experts en Acció contra el Tràfic d’éssers humans (Greta).

Informa/Imatge: Agència ANA

3.89.87.12