MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 26º

El Temps Darrera previsió

El Govern intensificarà els cribratges a col·lectius davant la detecció de rebrots de la Covid-19 a territoris propers

www.andorradifusio.ad

La situació al Principat és estable i per ara no hi ha casos actius confirmats de la Covid-19, però davant l'augment de la mobilitat i la detecció de rebrots a territoris propers, el Govern es manté atent. L'estratègia és fer cada vegada més cribratges a col·lectius diferents, com ara als professionals sanitaris que tornen de vacances o treballadors de la restauració que estan de cara al públic.

Cribratges i més cribratges. Aquesta és l'estratègia principal de l'executiu per controlar la situació, sobretot tenint en compte l'augment de la mobilitat, els rebrots que s'estan detectant a territoris propers i el fet que un 80% dels casos de la Covid-19 són asimptomàtics.

Les proves no s'han aturat però l'objectiu és ampliar-les i anar-les fent a diferents col·lectius a mesura que avanci l'estiu, ha assegurat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. 

Davant de possibles rebrots al país, ja hi ha una planificació establerta amb mesures de contingència que s'activarien en funció de l'estat de la crisi.

Un dels espais més colpejats per la pandèmia, el Cedre, tindrà a partir d'ara una estructura híbrida amb els recursos necessaris per si la situació empitjora, ha explicat el director general del SAAS, Josep Maria Piqué.

Segons Benazet, els brots que hi ha al voltant no tenen les mateixes característiques que mesos enrere, però tot i això cal estar alerta i aplicar totes les mesures de seguretat necessàries per evitar al màxim els contagis.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Xabier Moreira-Arxiu

 

Informació relacionada

34.200.222.93