MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 14º

El Temps Darrera previsió

El Govern podrà reclamar les despeses dels rescats als accidentats per negligència i als organitzadors d'esdeveniments

www.andorradifusio.ad

El Govern podrà reclamar als organitzadors de proves i esdeveniments esportius la quantitat que representi l'operació de rescat dels participants. Ho preveu la llei del pressupost 2019 que es votarà aquest divendres al Consell General. L'import es determinarà en funció dels efectius i el material que s'hi destinin i no es descarta establir per reglament una tarifa per hora de l'ús dels mitjans humans i materials.

La llei del pressupost que es debatrà aquest divendres estableix un debat que fa anys que s'arrossega. Així a partir d'ara es podran reclamar els costos per un rescat de muntanya efectuat pels bombers en cas de negligència de l'afectat. També fixa que els organitzadors de proves i esdeveniments esportius assumeixin la quantitat que representi l'operació de rescat dels participants.

Segons consta al text del pressupost, es consideren accions negligents susceptibles de ser cobrades: no fer cas dels senyals d'advertiment de perill, fer activitats prohibides en espais naturals, no fer cas dels butlletins o avisos d'alerta meteorològica i fer l'activitat sense disposar de l'equipament adequat.

L'import a reclamar es determinarà en funció del nombre d'efectius humans i materials emprats en l'operació, així com el temps esmerçat. A més la llei dona l'opció que el Govern estableixi per reglament la tarifa per hora dels mitjans humans i materials dels bombers.

Informa: Agència ANA