MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 19º

El Temps Darrera previsió

El Govern preveu més de deu milions d'euros per al recinte multifuncional

www.andorradifusio.ad

El Govern preveu invertir 10,5 milions en el futur recinte multifuncional. Malgrat que encara no se n'ha decidit ni tan sols la ubicació, el pressupost de l'any vinent preveu el nou projecte amb una partida testimonial. Les inversions d'Ordenament Territorial per al 2020 són de prop de 31 milions d'euros.

Un espai que pugui acollir esdeveniments lúdics i esportius de gran format, com la fira d'Andorra la Vella o el Cirque de Soleil, és una vella aspiració que l'actual Executiu no abandona.

En els pressupostos de l'any vinent hi figura un plurianual que abraça tota la legislatura i xifra en 10.540.000 euros la inversió per al recinte multifuncional. Ja aquest any hi ha una petita partida, de 40.000 euros, destinada a estudis sobre la seva construcció, i es preveu inversió fins al 2024.

Andorra la Vella, on en principi se situaria el recinte multifuncional, ha presentat diferents alternatives d'ubicació, entre les quals l'espai de l'aparcament d'autobusos de davant de l'edifici administratiu del Govern, propietat del Comú, al qual s'afegiria el recinte de l'antiga plaça de braus.

En el projecte de llei de pressupost també apareix una partida testimonial de 50.000 euros per al Museu Nacional, un altre espai que des del Govern es vol impulsar.

Ordenament Territorial té previst invertir l'any vinent prop de trenta-un milions d'euros. I en els comptes públics també destinen aquest 2020 prop de dos milions d'euros a les obres de protecció de la Portalada, on hi va haver una allau fa uns mesos. Són uns treballs que el Ministeri d'Ordenament Territorial vol que serveixin per a evitar que es torni a repetir un succés d'aquestes característiques.

A més, entre el 2020 i el 2022, l'executiu té prevista una despesa d'un milió d'euros per a garantir la seguretat de les vies de comunicació i els nuclis de població davant possibles riscos naturals.

També es volen fer millores en la principal via d'accés al país entre el 2020 i el 2022: la carretera general 1 en el tram que va des de la Margineda fins a la frontera hispanoandorrana, on és la zona de la Portalada. Les obres de millora costarien més de tres milions d'euros.

Informa: David Domingo-Pere Moliné

18.207.254.88