MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 28º

El Temps Darrera previsió

L'executiu preveu tancar l'any amb un dèficit de 30,3 milions d'euros

www.andorradifusio.ad

L'altre bloc de noves mesures transversals per millorar el poder adquisitiu se centra en polítiques d'endeutament. El Govern, per cert, preveu tancar l'any amb un dèficit extra de 3 milions.

FEDA es podrà endeutar amb l'objectiu de mantenir el seu pla d’inversions cap a la transició energètica. És una de les noves mesures en matèria de desenvolupament econòmic que ha anunciat el Govern i que, a més, pretén evitar que les tarifes s'apugin per als usuaris. També s'ha acordat ajustar les transferències als comuns en base al PIB, que suposaria gairebé 3 milions d'euros.

A més, s'ha actualitzat el pla d’equilibri financer 2020-2025 i el marc pressupostari de l'executiu, ja que és previst un augment dels ingressos totals en uns 19 milions d'euros. Pel que fa a les despeses, també s'ha registrat un increment que han fet augmentar el dèficit a 30,3 milions d'euros. 3 més del previst. 

"Aquest any incrementem el pressupost final sobre el inicial més de 2 milions d'euros d'inversió prevista per l'Administració i per al proper exercici la previsió és recuperar i fins i tot recuperar els 43 milions d'euros."

Eric Jover, ministre portaveu 

És previst reduir el dèficit de manera progressiva fins arribar a prop dels 22 milions per a l'any 2025. De moment, pel que fa al primer trimestre d'enguany, el PIB ha crescut un 17,3%. Una xifra que està per sobre de la dels països veïns. 

Roda de premsa completa amb l'actualització sanitària i posterior al consell de ministres: 

Informa: Judith Sáez 
Imatges: Kevin Ribeiro