MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 14º

El Temps Darrera previsió

El Govern vol modificar l'impost de societats per reduir l'impacte de les deduccions

www.andorradifusio.ad

El ministre de Finances vol modificar l´impost de societats. Considera que després de quatre anys d´aplicació toca corregir deficiències. No es tracta d'augmentar l´impost sinó de fer canvis en les deduccions. Jordi Cinca vol restringir-ne algunes perquè la tributació de les empreses sigui més justa i evitar així que algunes no paguin gens malgrat tenir beneficis.

Jordi Cinca està determinat a presentar al Consell la modificació de l'impost de societats. El ministre de Finances no vol augmentar el tipus del 10% que paguen les empreses, ni alterar l´essència de la llei.

Però després de quatre anys d´aplicació afirma que hi ha aspectes que cal corregir. Sobretot, l´impacte de les deduccions. Argumenta que "tenim un tipus impositiu tan baix que l'efecte de les deduccions, tot i ser poques, acaba pràcticament deixant en res la capacitat de recaptació de l'Estat i això s'ha d'anar corregint".

Cinca diu que és un impost competitiu en relació a d´altres països, però que ara toca fer-lo efectiu modificant deduccions, com la de noves inversions o la creació de llocs de treball. Assegura que "el que no podem fer és que hi hagi un sector econòmic o una tipologia d'obligat tributari que gràcies a les deduccions, tot i tenir beneficis, acabi no pagant res o pràcticament res". Afegeix que "l'essència de l'impost de societats, igual que de l'IRPF, és que dins els llindars, qui guanyi pagui en la proporció que toca segons el que guanya".

Preguntat per la reacció de l´oposició, especialment de les forces de dreta, el ministre creu que si s´argumenta la reforma la sabran entendre, perquè no creu qüestionable que qui guanya diners no hagi de contribuir en la justa mesura a l'erari públic.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Sergi Linares