MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 12º

El Temps Darrera previsió

Grandvalira tanca la temporada amb pèrdues milionàries que condicionaran les inversions dels pròxims anys

www.andorradifusio.ad

Darrer dia de temporada d'esquí i Grandvalira tanca el domini amb pèrdues milionàries que es veuran reflectides en les inversions dels pròxims anys. Malgrat tot, el domini és optimista per a la temporada vinent i espera que el turisme de proximitat doni una empenta per la recuperació econòmica.

Grandvalira tanca una temporada d'esquí atípica marcada per la Covid-19 amb el pitjor balanç econòmic dels darrers anys. Una temporada que va començar més tard de l'habitual i que ha donat servei exclusivament a l'esquiador nacional, tot i generar pèrdues econòmiques importants.

Des del domini esquiable s'assegura que ha estat una temporada perduda i que els efectes d'aquest any de pandèmia es veuran reflectits en els pròxims cursos. "Són pèrdues milionàries, molt elevades. Suposa que la temporada que ve haurem de mirar-nos molt bé les inversions i ser molt selectius en aquest sentit. Toquen períodes complicats per tots els negocis i nosaltres no som una excepció", reconeix Juan Ramón Moreno.

Malgrat tot, el director de Grandvalira és optimista per al futur i confia que la propera temporada sigui la de la recuperació econòmica. Moreno creu que el turisme de proximitat serà clau i que ajudarà a substituir la baixa del turista llunyà, que tardarà més a tornar als hàbits d'esquí d'abans de la pandèmia. "França i Espanya seran els dos mercats més rellevants i en particular Catalunya, per la proximitat que tenim", avança.

Tot plegat, en el darrer dia de la temporada, Moreno critica que el canvi de criteri per part del govern espanyol pel que fa a la mobilitat entre territoris va arribar massa tard i que no ha tingut una afectació massa positiva en les pistes, que han tancat el curs sense una ocupació destacable.

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Arnau Teixidó

Informació relacionada

3.230.143.40