MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

15º / 28º

El Temps Darrera previsió

Grans noms del teatre català a la 56a Temporada d'Andorra la Vella i Sant Julià

www.andorradifusio.ad

La 56a Temporada de Teatre arriba amb grans noms del teatre català. Andorra la Vella acollirà el monòleg "Abans que es faci fosc" i la comèdia "Cobertura", amb Clara Segura i Bruno Oro. Sant Julià de Lòria espera Julio Manrique amb "Una història real", "La dona del 600", amb Mercè Sampietro, i Emma Vilarasau a 'Eva contra Eva' per inaugurar la programació.

A Andorra la Vella Míriam Iscla afronta un monòleg per crear un paral·lelisme entre les estrelles i la vida de l'Anna que s'apaga per malaltia. Acostumada a explicar l'univers en un planetari ara es parla a si mateixa a 'Abans que es faci fosc' (12 de març).

El Teatre Comunal també acollirà "Cobertura" (2 d'abril), en aquest cas per parlar de cinema. Un director interpretat per Bruno Oro rep un homenatge per la pel·lícula que el va portar a la fama i li va fer conèixer la dona de la seva vida, paper que fa Clara Segura. El cap de Cultura de la capital, Jan Cartes, remarca com tracten "qüestions que ens poden portar dificultats en clau hilarant". "Un text que és un petit homenatge a la sèrie Vinagre".

La temporada però començarà a Sant Julià de Lòria. Emma Vilarasau ve per protagonitzar 'Eva contra Eva' (20 de febrer) de Hattie Naylor amb Nausicaa Bonín al capdavant d'un repartiment en què dues actrius han d'interpretar el mateix personatge, una mirada generacional per parlar del teatre dins el teatre.

Jordi Banacolocha protagonitza "La dona del 600" (23 d'abril), un vidu a qui la seva filla regala una maqueta d'una de les icones de l'automobilisme a partir de la qual rememorarà la vida amb la seva dona, que interpreta Mercè Sampietro.

Tancarà el programa "Una història real" (21 de maig) amb Julio Manrique en el paper d'un escriptor que de la mateixa manera que el seu fill intentarà sobreviure al dol d'una pèrdua, una ocasió per  parlar de l'ús de la vida en la literatura i de l'auge de l'extrema dreta en la crisi de valors, i els fets quotidians avança la cap de Cultura de Sant Julià, Laura Rogé.

La 56a Temporada de Teatre no compta amb companyies nacionals però sí amb la col·laboració de l'ambaixada de França amb l'obra "La machine de Turing" (4 de març) guardonada amb 4 Molières, que explica l'origen de la intel·ligència artificial i el destí d'un gran descobridor. Les entrades ja són a la venda.

CALENDARI :

Eva contra Eva - 20 febrer SJL
La machine de Touring - 4 març SJL
Abans que es faci fosc - 12 mar ALV
Cobertura - 2 abril ALV
La dona del 600 - 23 abril SJL
FIPA Festival de Pallasses - 7, 8 i 9 maig ALV
Una història real - 21 de maig SJL

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Sergi Linares
Locució: David Domingo

18.204.55.168