MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 16º

El Temps Darrera previsió

Hi haurà nou decret per prolongar les mesures de tancament

www.andorradifusio.ad

El Govern ja prepara un decret per ampliar les mesures excepcionals restrictives, que es podria publicar en les properes hores. Eric Jover descarta ajuts específics pel sector d'autònoms, tal com demanava la CEA

El ministre portaveu ha confirmat que la situació ho requereix sense determinar durant quant de temps s'aplicarà, ja que van en funció de l'evolució. Serà en tot cas "fins que s'aplani la corba de contagis i posi menys en risc el sistema sanitari", ja que aquestes són les mesures més eficients per evitar-ne més.  En aquest sentit es valora positivament la baixada de la mobilitat interna, que ja suposa un 80% menys que abans de la restricció.

Un dels aspectes que en cas necessari s'aplicaria seria sancionar les persones que es desplacen o surten al carrer sense justificació. Ara per ara la policia fa tasques informatives i preventives.

Tanmateix el ministre portaveu ha deixat clar que no es preveu aplicar ajudes directes als autònoms, tal com reclama la CEA. Eric Jover ha recordat que la llei òmnibus ja contempla una bateria d'ajudes i excepcions a les quals es poden acollir els treballadors autònoms.

77 persones acomiadades s'han inscrit al registre

El ministre ha informat que ja són  77 les persones que s'han inscrit al registre de persones a les quals s'ha acomiadat els darrers dies. 35 són del sector de l'hostaleria. Ara es treballa per analitzar cada cas i si es troben procediments irregulars, s'actuarà.

Informa: Redacció

Informació relacionada

3.89.87.12