MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 21º

El Temps Darrera previsió

Els horts socials per a la gent gran arriben a les 130 parcel·les a les set parròquies

www.andorradifusio.ad

Uns 130 hortolans participen en la iniciativa dels horts socials, que va arrencar el 2001 per impuls de la Fundació Julià Reig i ha anat creixent fins arribar a les set parròquies. Canillo ha aplegat aquest matí hortolans de tot el país.  

La trobada interparroquial ha servit perquè hortolans de les set parròquies compartissin experiències sobre el conreu dels seus horts.

La iniciativa d'horts socials de la Fundació Julià Reig, que va arrencar el 2001 a Sant Julià de Lòria s'ha anat estenent gràcies a la col·laboració dels comuns fins arribar a les prop de 130 parcel·les.

L'objectiu, diu la directora de projectes de la fundació, Ester Segura, no és continuar creixent exponencialment, perquè "hi anys amb més demanda i altres amb menys", sinó que padrins de les set parròquies puguin beneficiar-se d'una activitat saludable que els permet també relacionar-se. Sortejant els horts, els padrins "entenen que han de fer l'esforç de cuidar-los".

La consellera del comú Rosa Maria Mandicó explica que en el cas de Canillo no hi ha sorteig perquè les 14 parcel·les actuals cobreixen la demanda. Destaca que una és explotada pel punt jove, en la qual infants i adolescents interactuen amb els padrins en el coneixement de la terra.

Després de compartir un esmorzar els participants a la trobada han visitat els horts de Canillo.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Jordi Seabra