MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 12º

El Temps Darrera previsió

Els importadors de vehicles atribueixen el descens de les vendes als dubtes entre combustible i elèctric

www.andorradifusio.ad

Les vendes de vehicles han caigut entre un 9 i un 10% enguany. És el càlcul que fa el sector dels importadors, que diu que la gent té molts dubtes a l'hora de decidir-se entre un de combustible i un elèctric. Les manifestacions en contra dels més contaminants no hi ajuden.

Generalment, l'agost acostuma a ser un mes fluix pel que fa a la venda de vehicles. Ara bé, enguany la tendència és a la baixa. Des de l'Associació d'Importadors de Vehicles (AIVA) calculen que haurien minvat prop d'un 10%. Una xifra que es repeteix als estats veïns.

El president de l'entitat, Xavier Calvís, assenyala que cal analitzar per on s'escapen i no ho atribueixen, només, als dubtes a l'hora de decantar-se per un cotxe o un altre. Diu que "la gent no sap si comprar gasolina, gasolil o elèctric, i com que no hi arriben, es queden com estan, gràcies a manifestacions de ministres espanyols i francesos. I, a Andorra, com no hem de ser menys, també".

Calvís es refereix a una de les 40 mesures per lluitar contra el canvi  climàtic que han presentat els grups parlamentaris que donen suport al Govern. Una d'elles és crear una taxa per a la compra de vehicles que no siguin ecològics i eficients.

Als importadors els preocupa que es vulguin posar taxes dissuasives per als vehicles de gasoil i gasolina i que no es tingui en compte l'orografia i el perfil del país. Remarc que "tenim camionetes tot el dia repartint, camions, taxis...i si a sobre els penalitzem amb el petit mercat que tenim, ens estem carregant una altra vegada la famosa gallina dels ous d'or".

Segons Calvís, que s'imposin taxes no farà que la gent es decanti per un cotxe elèctric o híbrid, ja que de moment són molt més cars i inaccessibles per a la majoria de la població. Tampoc creu que això faci millorar l'economia del país. 

Informa: Laura Massegú
Imatge: Sergi Linares

Informació relacionada

3.94.202.172