MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 23º

El Temps Darrera previsió

Un informe geològic dictamina que l'esllavissada de la CG-1 va ser provocada per les actuacions a la parcel·la

www.andorradifusio.ad

Un informe geològic ha dictaminat que l'esllavissada davant el Punt de Trobada no va ser provocada per causes naturals. El Govern calcula que les despeses superen "amb escreix" els centenars de milers d'euros.

Els treballs que es van dur a terme a la parcel·la on hi va haver l'esllavissada van ser-ne els causants. Així ho asseguren els especialistes contractats per l'executiu. "Tenim algun primer informe dels geòlegs en què se suposa que l'alteració d'aquest terreny ha vingut no per causes naturals, sinó per causes provocades per una acció sobre el mateix terreny", ha fet públic el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres.

Al setembre hi haurà una reunió entre el Govern i el comú de Sant Julià per esbrinar exactament què va passar i si hi ha hagut responsabilitats de les autoritats o per part dels privats. El que és clar és que l'esllavissada i els treballs per prevenir-ne els efectes han tingut un cost elevat. "Els bombers, la policia, el COEX, protecció civil, l'empresa de geologia que ha fet els controls... Hi ha hagut moltes despeses associades a aquesta esllavissada, les quals estem valorant i penso que haurien de superar amb escreix els centenars de milers d'euros". Properament es licitaran els treballs d'un dic de contenció.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares

35.173.234.169