MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

Inici de la segona promoció del grau d'educació física de l'INEF Pirineus

www.andorradifusio.ad

La segona promoció del grau d'educació física de l'INEF Pirineus, a la Seu d'Urgell, demostra que cada cop més consolidat. L'objectiu és estendre nous ponts amb Andorra per acollir més activitats. 

INEF Pirineus enceta el seu segon curs a la Seu d'Urgell amb afany de trobar noves sinergies i col·laborar encara més amb Andorra. En són un exemple clar les classes de BTT que començaran la setmana vinent a la Caubella. També s'ha anunciat que s'està treballant perquè el pròxim curs es puguin fer classes d'esquí al Principat. Així ho ha explicat el director d'INEFC, Eduard Inglés: "Haurem de diversificar l'oferta per característiques d'estacions; segons el contingut de l'assignatura s'han de buscar un tipus d'estacions o un altre i aquí és on ara estem en converses."

I és que el projecte, segons apunten, està més que consolidat. Enguany, han entrat quaranta-un nous alumnes, tres dels quals del Principat, que se sumen als quaranta que formen la primera promoció. El que es valora com una bona acollida, ja que hi ha hagut unes 600 preinscripcions

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, afirma que és tracta d'un projecte que traspassa fronteres i no afecta solament el territori urgellenc. "Jo no ho veig com un projecte només de la Seu o de l'Alt Urgell, ho veig com un projecte dels Pirineus. Som veïns, tenim una frontera al mig, però al cap i a la fi el que és bo per a la Seu és bo per a Andorra".

Tant el director com l'alcalde han apuntat que aquesta setmana es presentarà el projecte definitiu per construir el campus universitari en aquests terrenys. La previsió és que costi entre vuit i deu milions d'euros i que estigui disponible per al curs 2024. Cal destacar que comptarà amb una subvenció de quatre milions de la Diputació i que s'està parlant amb altres inversors que puguin estar interessats en el projecte. Tot i que el Govern no s'ha pronunciat, l'alcalde li ha obert la porta a col·laborar i invertir-hi

Informar: Òscar Serrano
Imatges: Nil Forcada