MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

-1º /

El Temps Darrera previsió

Innovació per revertir el canvi climàtic

www.andorradifusio.ad

Andorra aposta per la innovació en la lluita pel canvi climàtic. Aquest dijous al matí, el treball d'Andorra per la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible ha centrat l'inici de la trobada de la xarxa iberoamericana d'oficines. Tot plegat, amb la mirada posada a la COP que organitzarà Madrid.

"La nostra és la primera generació a adonar-se de la limitació dels recursos i l'última que pot reaccionar en aquest respecte". Són paraules que ha pronunciat l'ambaixador per a la Cimera Iberomericana, Jaume Gaytan. Ell mateix ha dit que la seva aportació serà "la innovació al servei del canvi i dels objectius de desenvolupament sostenible". 

L'Observatori del Canvi Climàtic i l'intercanvi de dades amb altres països en són un exemple. En l'inici de la 16a Trobada de la Xarxa Iberoamericana de les Oficines del Canvi Climàtic, el secretari d'Estat Marc Rossell ha destacat algunes de les fites aconseguides, com el sanejament de l'aigua, el projecte de les Escoles Verdes o l'Oficina del Canvi Climàtic.

Pel que fa a la mobilitat, ha destacat aspectes com la xarxa de bicicletes elèctriques, la d'infraestructures verdes, el pla sectorial d'energies renovables i la Llei d’impuls de la transició energètica que entrarà en vigor el 2020 en relacio´ amb la construccio´ d’edificis, la disminucio´ del consum energe`tic i l’impuls del consum de les energies de fonts d'origen renovable, entre d'altres.

Al seu torn, el director de l'OECC, Carles Miquel, ha destacat les dades que assumeix Andorra en l'entorn global. Diu que el país "està en el 0,001 % de les emissions globals".

La trobada continua demà amb les conclusions i el tancament. La propera gran cita en la matèria serà la COP 25 a Madrid, al desembre, una cimera que s'havia de fer a Xile.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Ginestà

 

 

34.204.173.36