MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 14º

El Temps Darrera previsió

Els interns en presó provisional faran arribar les seves reivindicacions a la direcció

www.andorradifusio.ad

El Govern espera una comunicació oficial dels interns en presó provisional que dijous van protestar per les condicions en les quals han de viure i que no consideren adequades. Una informació que va avançar RTVA, segons la qual van negar-se a menjar en considerar excessiu el temps que han de romandre tancats a les cel·les. Els interns ja estan redactant un document que faran arribar a la direcció del centre. 

Els interns en presó preventiva que dijous es van negar a menjar com a mesura de protesta elaboren un document en què reclamen millores que faran arribar a la direcció del centre penitenciari.

Segons ha explicat el director adjunt del centre, Ismael Alarcón, no es tracta d'una vaga de fam per la qual el centre té un protocol específic. Diu que un cop rebin les demandes, les estudiaran. Primer ho farà "la direcció de les institucions penitenciàries evidentment amb via directa amb el ministeri de Justícia i Interior". A continuació valoraran "si les peticions són factibles i es pot millorar alguna de les coses que demanen". 

El cap de Govern i el ministre de Justícia i Interior s'han manifestat en el mateix sentit. Asseguren no tenir constància oficial de cap protesta i estan a l'espera d'una comunicació. "Tampoc sabem en què consisteix", ha declarat el ministre Josep Maria Rossell.

Xavier Espot, a més, ha defensat la feina que s'ha anat fent per millorar la vida dels reclusos i no tanca la porta a atendre els seus neguits. Matisa que "han de ser demandes raonables i que no siguin contradictòries amb una situació de privació de llibertat". "No podem oblidar que les persones condemnades estan complint una pena i les que estan en situació de presó preventiva hi són perquè hi ha una decisió judicial", ha afegit.

Una de les queixes que va avançar Ràdio i Televisió d'Andorra és que no es guardaven les degudes mesures de sanitat respecte de presos que tenen malalties greus. Un fet que el director adjunt ha matisat dient que existeixen protocols que permeten aïllar una persona contagiosa. 

Informa: A. Pifarré-Joan A. Sarmiento
Imatge: Jordi Seabra-Arxiu RTVA

Informació relacionada

35.173.57.84