MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 28º

El Temps Darrera previsió

Jacqueline Caubet i Montserrat Martínez, escollides representants dels assalariats a la CASS en unes eleccions amb menys d'un 3% de participació

www.andorradifusio.ad

Les eleccions al Consell d'administració de la CASS s'han tancat aquest dimecres a la nit amb una participació que no ha arribat al 3%.

En total han votat 2.217 persones d'un total de 76.000, una xifra 2,5 punts per sota dels darrers comicis a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social el 2018, quan la participació va superar el 5,3%.

Aquesta desafecció ha provocat decepció en el sí de la parapública, que ja esperava poca participació per escollir els representants dels pensionistes i dels empresaris i autònoms, amb candidatura única, però no així dels assalariats.

"Estem una mica decebuts perquè hi ha un volum de feina molt important al darrere i un cost, i després veus que la participació és molt baixa".

Montserrat Capdevila, presidenta del consell d'administració de la CASS

Jacqueline Caubet, amb 245 vots, i Montserrat Martínez, amb 225, han estat escollides les representants dels assalariats, branca en la qual concorrien 10 candidadures. 41.600 persones podien votar en aquestes eleccions per triar representant dels assalariats i ho han fet tan sols 1.448, el 3,48%. Respecte als comicis del 2018, la participació en aquest cas és un 7,36% inferior. Caubet formava part d'una de les candidatures de la plataforma de sindicats i Martínez és extreballadora de la CASS.

Jacint Risco serà el representant dels pensionistes, amb 347 vots dels 394 emesos. 37 han estat en blanc i 10, nuls. La dels pensionistes era candidatura única i podien votar 16.700 persones. Ho ha fet un 2,36% del total, una xifra que, comparativament, és un 64,25% inferior a les eleccions anteriors.

Finalment, Francesc Zamora, amb més de 300 vots dels 375 emesos, serà el representant dels empresaris i autònoms. En aquest cas, 69 persones han votat en blanc i 5 sufragis han estat nuls. La de Zamora també era candidatura única per aquest col·legi, on podien haver exercit el seu dret de vot 17.707 persones. Han decidit votar només un 2,12% del total, un 56,75% menys que al 2018.

Vist els resultats, des de la CASS es valorarà facilitar el vot per a properes eleccions mitjançant per exemple el correu electrònic. Amb tot, Capdevila afirma que tampoc depèn del consell d'administració, sinó que "potser caldria alguna modificació legislativa que es posarà sobre la taula".

La jornada electoral s'ha desenvolupat aquest dimecres entre les vuit del matí i les nou de la nit. Prèviament s'hi havien registrat 1.100 vots per dipòsit.

Informa: Sergi Cano - Redacció
Imatges: Sergi Linares-Nil Forcada