MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

Jornada per conscienciar les empreses de la importància de cuidar els treballadors

www.andorradifusio.ad

Una trentena de persones han assistit a la primera jornada de benestar laboral a Andorra. Empreses del Principat han explicat les seves propostes per millorar les condicions de feina dels empleats. Com més se'ls cuidi, millor desenvoluparan la seva tasca.

"Un treballador satisfet és un client satisfet". Aquest és el missatge que ha volgut fer arribar Mutuand durant la primera jornada de benestar laboral a Andorra.

Diverses empreses han explicat algunes de les seves pràctiques per millorar les condicions de treball dels seus empleats, com ara repartir bidons d'aigua per estalviar ampolles de plàstic o incorporar el teletreball.

Al final, aquests treballadors són persones i les empreses han d'aconseguir que es trobin el millor possible en el seu lloc de feina. Segons ha indicat el CEO de Mutuand, Aureli Arribas, "la intenció és transmetre que no només hi ha una llei sinó que ara el mercat està suficientment madur per parlar d'altres conceptes com retenir el talent, presentisme en lloc d'absentisme, o com fer que el treballador estigui més còmode i es quedi".

El terme empresa saludable va a l'alça, però no es poden passar per alt els indicadors establerts pel servei de prevenció.

La seguretat en el treball és clau i Andorra continua essent un dels països d'Europa amb un índex més elevat d'accidents laborals. Arribas nega en rotund que si augmenta el nombre de treballadors ha d'augmentar la sinistralitat. "És fals. Si fem les coses bé la sinistralitat ha de disminuir. Això sí, ens ho hem de creure tots. Empresaris, treballadors i tots els actors que hi participen perquè al final estem parlant de persones".

L'empresa ha avançat la celebració del Dia internacional de la seguretat i la salut en el treball, que es commemora el 28 d'abril. Fa una valoració positiva d'aquesta primera jornada, a la qual han assistit una trentena de persones. La idea ha sortit dels mateixos treballadors i esperen poder-la repetir aviat

Informa: Laura Massegú
Imatge: Kevin Ribeiro

3.231.229.89