MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 32º

El Temps Darrera previsió

Els joves de fins a 14 anys són els que registren més contagis en tractar-se de la franja poblacional menys vacunada

La població d'entre 0 a 14 anys és la que regis

La població d'entre 0 a 14 anys és la que registra més contagis en aquests moments de la pandèmia, ja que és la franja poblacional menys vacunada. En termes generals, l'increment de casos de Covid-19 propiciats per la variant Òmicron va a la baixa.

Ho ha esmentat el ministre de Salut en el webinar impulsat per la secció andorrana de la Societat Catalana de Biologia sobre la gestió de la Covid-19 al Principat, en què s'ha recalcat que la crisi ha fet aflorar estudis científics. Per exemple, un sobre serologia a la població, amb Cristina Royo al capdavant, que ha estat pioner en tant que va ser el primer que detectava quin impacte va tenir el virus en un país. En total, però, més enllà de la pandèmia consta l'existència de més d'una quinzena de projectes vinculats amb la recerca i la innovació i, fins i tot, s'ha creat el laboratori nacional d'epidemiologia, que dirigeix David Vilanova.

Martínez Benazet ha destacat que la bona gestió de la pandèmia també és positiva per retenir, recuperar i atraure talent científic al Principat. Per altra banda, ha recordat que un 84,8% de la població major de 12 anys ha rebut la primera dosi de la vacuna; un 83,3%, la segona, i poc més de la meitat, un 51,7%, s'han injectat la tercera. També ha recordat que el país compta amb una letalitat i mortalitat molt baixa.

Informa: Judith Sáez
Imatge cedida: Comissió Europea