MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 17º

El Temps Darrera previsió

L'ambaixador d'Espanya referma el suport en la negociació amb la UE

www.andorradifusio.ad

L'ambaixador d'Espanya, Àngel Ros, ha reiterat el suport i l'acompanyament a Andorra en les negociacions amb la Unió Europea. Ha estat en la recepció amb motiu del Dia de la Hispanitat, en la qual ha destacat que les relacions entre Espanya i Andorra passen per un bon moment.

Àngel Ros s'ha estrenat com a amfitrió i ha arrencat el discurs parlant de les negociacions amb la Unió Europea. Ha indicat que cal fer pedagogia de la realitat del Principat i traslladar les especificitats. "Ajudarem a transmetre aquestes diferències, en definitiva la personalitat d'Andorra als països de la UE i als negociadors", ha dit. 

L'aliança entre Espanya, Andorra i França per enfortir la marca Pirineus, l'aeroport Andorra-la Seu i les millores viàries o la cimera iberoamericana que el Principat ha d'acollir el 2020 han estat altres punts als quals l'ambaixador s'ha referit. Per a Ros la relació passa per un bon moment, i ha subratllat els forts vincles econòmics entre els dos estats: "quan a Espanya li van bé les coses a Andorra també li van bé". Ha afegit que Andorra indueix "una important injecció econpomica al conjunt del Pirineu". 

El parlament ha satisfet el Govern. Així ho ha expressat el ministre portaveu, Jordi Cinca, que ha agraït "la reiteració del suport d'Espanya per continuar el procés d'homolgació i obertura al món". Cinca ha destacat que ha estat un discurs que "reconegut l'esforç del país" en diversos àmbits com el que "s'ha fet en la millora de l'oferta turística". 

L'ambaixador ha recordat els aniversaris de les respectives constitucions. 40 i 25 anys i assegura que veu una Andorra enfortida davant del futur.

Informa: David Domingo
Imatge: Anna Romagosa

3.235.11.178