MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 21º

El Temps Darrera previsió

L'ambaixador espanyol descarta el tancament de la frontera amb Andorra per l'estat d'alarma al país veí

L'ambaixador espanyol, Àngel Ros, s'ha mostrat con

L'ambaixador espanyol, Àngel Ros, s'ha mostrat contundent sobre el possible tancament de la frontera hispanoandorrana, després que Espanya hagi declarat el toc de queda. Catalunya l'ha fixat entre les 22h i les 6h.

Ros ha recalcat que "en absolut" l'accés quedarà tancat, però sí que ha admès que la circulació es veurà limitada en l'horari establert.

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, també ha assegurat que no s'ha pres cap mesura sobre les fronteres. Ara bé, considera el decret de l'Estat espanyol "insuficient" i ha anunciat una nova "bateria de mesures" que s'estudiaran a partir d'aquest dilluns "per evitar que el confinament sigui més restrictiu que en la primera onada". De moment, les sortides de la comunitat no estan regulades a dia d'avui i no s'ha previst res en aquest sentit.

Les excepcions en els desplaçaments es limiten a les urgències i, sobretot, a motius laborals i sanitaris, que s'hauran de justificar degudament amb una declaració d'autoresponsabilitat i certificats.

"És una mesura indispensable", ha dit Sàmper sobre el toc de queda, i ha remarcat que tampoc es poden mantenir reunions privades durant la limitació de la mobilitat a la nit. Ha insistit que té una vocació "dissuasòria, no coercitiva ni recaptatòria" i ha demanat la implicació de tota la ciutadania.

Toc de queda a l'Arieja de 21h a 6h

Aquest cap de setmana el departament francès de l'Arieja s'ha afegit als tocs de queda establerts a diversos punts del país. En aquest cas l'horari és més ampli, de 21h a 6h, i afecta tothom que hagi de sortir per la frontera del Pas de la Casa.

Les excepcions són les mateixes que a Catalunya i només es permeten desplaçaments per raons laborals o urgències durant la limitació de la mobilitat a la nit, i amb un justificant que ho acrediti.

Informa: Agència ANA-Redacció
Fotografia: Agència ANA

Informació relacionada

34.239.147.49