MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 21º

El Temps Darrera previsió

Les línies principals del pressupost del 2023 que ha aprovat el Consell General

www.andorradifusio.ad

El Consell General aprovava aquest dimarts el pressupost per a l'exercici d'aquest 2023 i donava per tancada la legislatura que va començar fa quatre anys. Ho feia amb els vots a favor dels grups parlamentaris que donen suport al Govern de coalició i amb la negativa del PS, Terceravia+Unió Laurediana+Independents i la consellera general no adscrita, Carine Montaner. 

Un pressupost el que va es debatre i votar dimarts a la cambra que compta amb dos grans línies mestres. D'una banda, les partides relacionades amb l'habitatge: els 8 milions d'euros pels pisos socials de Borda Nova i els 7 milions destinats a la compra o bé lloguer d'habitatges per posar-les al parc immobiliari. 

L'altra, les inversions en infraestructures. Prop de tres milions han de servir a iniciar el projecte del vial de la Massana, que ha d'ajudar a treure cotxes del centre de la parròquia, mentre que una partida similar és la que es destina al projecte de l'heliport, que tantes crítiques ha centrat des de la bancada socialdemòcrata els darrers dies. 

Pel que fa al multifuncional, hi ha una partida reservada de 450.000 euros per estudiar el projecte. Una partida que el PS demanava que es traspassés a la d'habitatge i que es va denegar.

Fixant-nos en els ingressos, el pressupost d'enguany preveu que siguin 55 milions els que rebran les arques de l'estat dels impostos. Una xifra que el ministre de Finances avançava aquest dimarts al ple que segurament acabarà sent superior i se situarà per sobre dels 70 milions. 

També va treure pit l'executiu de la dada d'endeutament del 2022, que es tancarà sent del 36,8% respecte el PIB del país. Per tant, està sota del percentatge que marca la llei de sostenibilitat de les finances públiques. Un endeutament que és de 1.190 milions d'euros, 100 dels quals estan dipositats en reserves internacionals. 

Unes dades que des de l'oposició creuen que són massa optimistes i que van rebre les crítiques al ple. 

Informa: Redacció