MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 17º

El Temps Darrera previsió

La llei de creació del fons públic d'habitatges estarà enllestida el primer trimestre del 2020

www.andorradifusio.ad

El Govern tindrà enllestida la llei que farà possible la creació d'un fons público-privat d'habitatge a principi del 2020. Així s'ha explicat durant la sessió de preguntes al Consell General d'aquesta tarda. Des de Terceravia s'ha parlat que la política de l'executiu és un pegat en aquest àmbit i el PS ha defensat la seva proposta d'usar el fons de reserva de jubilació de la CASS per fer habitatges de protecció oficial.

El ministre de Finances ha assegurat que la llei que haurà de definir el fons públic d'habitatges del Govern estarà preparada en uns mesos i que podrà disposar de suport privat. Ha explicat que "aquest projecte de llei està pensat pel primer trimestre del 2020. El que ens aportaria són elements a mitjà i llarg termini, per solucionar la problemàticade l'habitatge. El fons d'inversió serà públic, on podran participar públic i privats".

Terceravia+Unió Laurediana, per la seva banda, ha afirmat que el Govern fa 4 anys que fa pegats en el tema de l'habitatge. "No amen en cap bona línia. Des que vostès, els demòcrates i els liberals, i els de CC, darrerament tots formen part del mateix Govern, des del 2015 anem fent pegats", ha afirmat Joan Carles Camp.

El PS ha fet diverses preguntes sobre aquesta qüestió i ha aprofitat per defensar la seva proposta que una part del fons de reserva de la jubilació de la CASS es pugui usar per fer habitatges de protecció oficial i socials. "No li puc permetre que digui que nosaltres volíem jugar amb els diners de les pensions. Ho ha dit dues vegades i és una falta de respecte i, a més, literalment mentida perquè vostè sap que hi havia una clàusula d'equilibri financer a càrrec del pressupost de l'estat", ha retret Pere López.

Des de l'executiu se l'ha criticat. El ministre de Presidència ha assegurat que a mitjà termini hi haurà estadístiques més fiables sobre l'habitatge i que "el registre del territori és un registre que s'ha de nodrir de diferents aportacions: habitatges censats, les companyies elèctriques, sector immobiliari, cadastre, enquestes que fan els organismes ofiicials i cens de poblacio".

També ha defensat la validesa de les estadístiques sobre aquesta qüestió que han aparegut darrerament.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Ginestà