MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

15º / 31º

El Temps Darrera previsió

Les lleis de transparència, d'actius virtuals, d'emprenedors i el nou codi de família, prioritats de la majoria al Consell

www.andorradifusio.ad

Les lleis d'actius virtuals, d'emprenedoria i el nou codi de família són al capdavant de les prioritats dels grups que articulen la majoria parlamentària. La intenció és presentar-les a tràmit com a molt tard al desembre amb la llei de transparència.

Així ho han confirmat des de les files demòcrates i liberals. Pel que fa a la llei del codi de família preveurà els nous models de família de la societat actual. El projecte de la llei de transparència es treballa segons els textos que demòcrates i liberals havien fet a l'anterior legislatura i també tindrà en compte les esmenes que s'hi van presentar. "Sortirem en base del text que va fer demòcrates i liberals la legislatura passada i de les esmenes que es van presentar. Per tant serà una barreja raonada dels dos textos i de les esmenes que es van presentar", detalla el president del grup parlamentari demòcrata, Carles Enseñat.

Des de les files liberals coincideixen a assenyalar la importància d'aquest test, que segons Ferran Costa respon a una demanda social. "Ja havíem treballat aquest text legislatiu a l'acabament de la legislatura anterior i per tant reprenem el fil d'aquell text i intentarem tenir-lo acabat abans que acabi aquest període de sessions el 15 de juliol", preveu el president del grup parlamentari liberal.

Exposar com una prioritat la llei de transparència no és cap novetat, segons el PS. Recorden que en els seus estatuts ho preveuen des de fa temps i es remeten a les vegades que han defensat una llei similar. "Veurem què és el que entenen per transparència per part de DA. Durant la passada legislatura va ser un gran tema de debat l'accés a la informació, a les informacions que és cataloguen de reservades, les dificultats de la comissió especial, entre d'altres...", considera el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López.

Durant la sessió d'aquest dimarts han jurat quatre nous consellers generals. Amb aquest canvi, que ha donat entrada a dues dones més, la paritat a l'hemicicle parlamentari és total, amb 14 dones i la mateixa quantitat d'homes. La sessió també ha servit per canviar la secretària de la Sindicatura i nomenar delegacions a organismes internacionals.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatgees: Xavier Fajardo, Albert Refart, Vicente Bellot