MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 21º

El Temps Darrera previsió

Malestar d'alguns botiguers per no poder vendre localment productes que sí que arriben per la venda online

www.andorradifusio.ad

Són molts els articles que es troben a faltar durant el confinament, malgrat que no siguin essencials. Productes que ara mateix es poden comprar en plataformes estrangeres però no a Andorra. Per això la CEA demana que els empresaris que tenen comerç en línia de productes de segona necessitat puguin operar.

A Andorra ha augmentat la compra del supermercat per internet. Però de la mateixa manera el confinament també ha fet que molta gent hagi incrementat compres d'altres articles com aparells tecnològics, petits electrodomèstics, articles per la pràctica d'esport o llibres. Tot a un clic, de qualsevol punt del món a Andorra, productes que no són de primera necessitat que els podem importar però no comprar-los als comerços del país ja que tenen l'activitat aturada.

Per això la Confederació Empresarial Andorrana pren la paraula per demanar que es busquin solucions a una situació que va en detriment del comerç nacional i més en un moment delicat per a moltes empreses. "Fem nostra la reclamació dels comerciants o botiguers que ens diuen que com a mínim, complint totes les garanties de salut i seguretat que siguin exigibles que puguem vendre des de les botigues andorranes al client andorrà", deia el director gerent, Iago Andreu.

Tanmateix la CEA defensa que cada vegada més els països de l'entorn compren per internet i Andorra ha d'estar a l'alçada solucionant traves administratives encara existents. Diu que tothom ha de fer el possible per "superar" aquesta "assignatura pendent".

Hi ha països que ens porten avantatge en aquest camp per això la CEA anima les empreses i les institucions a avançar en aquest camp aprofitant la parada.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Arxiu RTVA

18.208.132.33