MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 28º

El Temps Darrera previsió

Mantenir el bon nivell d'inversions, principal argument d'Andorra Telecom per defensar el monopoli davant la Unió Europea

www.andorradifusio.ad

Actualment, Europa està tenint molts problemes perquè els operadors de telecomunicacions inverteixin. Des d'Andorra Telecom sempre s'ha treballat per oferir el nivell més alt possible i dimensionar-se per a la quantitat de turistes que visiten cada any el país. Confien que això ajudi a defensar el monopoli de la tecnològica davant la Unió Europea. També es busca arribar a un acord per mantenir els ingressos de la itinerància, cabdals per poder assegurar les inversions.  

Segons Andorra Telecom, que el país tingui sempre una molt bona connectivitat ha estat una prioritat. Vetlla per la qualitat i així es vol transmetre a l'hora de defensar el monopoli de la tecnològica en la negociació de l'acord d'associació amb la Unió Europea.

"La manera com s'han gestionat les telecomunicacions a Europa ha abocat els operadors a no poder invertir i s'estan buscant fórmules per poder garantir l'evolució de la fibra i l'evolució del mòbil. I nosaltres, aquí a Andorra, ho tenim a la manera andorrana, però sempre hem pogut estar molt bé pel que fa a telecomunicacions. I això voldríem que es respectés."

 Jordi Nadal, director general d'Andorra Telecom

Un altre aspecte que persegueix Andorra Telecom és mantenir els ingressos per itinerància per assegurar les inversions. D'aquí que es busqui arribar a un acord amb la Unió Europea, similar al que ja existeix amb França, per cobrar el servei de roaming als turistes. Es tractaria d'incorporar-lo a la tarifa del seu operador. 

"Els francesos que venen aquí i no paguen res per poder navegar per Internet ho troben fantàstic. I els operadors francesos ens paguen uns diners a Andorra Telecom, que és just, perquè estan fent un ús molt intensiu de la nostra infraestructura. Perquè els 8 milions de turistes facin servir el que vulguin pel que fa a veu i a dades, quant és el que hauríem de cobrar? Dos euros anuals per turista? Ens hi conformem. I això és raonable."

En el cas de no poder mantenir el monopoli, si hi hagués un període de transició, Jordi Nadal espera que sigui amb la mínima afectació en el servei als ciutadans. 

Informa: Laura Massegú
Imatges: Sergi Linares

Informació relacionada