MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

Marsol no entén el debat generat per Escaldes i Encamp al tomb de la llei de l'institut de l'habitatge i s'alinea amb el Govern

www.andorradifusio.ad

La cònsol major d'Andorra la Vella s'alinea amb el Govern en l'afer de la llei de l'institut de l'habitatge i no comparteix el que defensen els comuns d'Escaldes-Engordany i Encamp, que reclamen accés al text abans que entri a tràmit parlamentari. A Ràdio Nacional també ha parlat del projecte del pic de Carroi i de la plataforma contrària. Marsol assegura que de les signatures recollides, unes 800 són de no residents. Conxita Marsol diu que convocaran el concurs abans de l'estiu i sotmetran les propostes a exposició pública.

Conxita Marsol s'ha mostrat sorpresa davant la polèmica generada en la darrera Taula d'habitatge amb un enfrontament entre el Govern i els representants del comuns que demanen tenir accés a la llei abans de la tramitació al Consell General.

A Ràdio Nacional la cònsol major d'Andorra la Vella ha explicat que la qüestió exposada per la cònsol d'Escaldes-Engordany i refermada per la d'Encamp no s'havia tractat en reunió de cònsols i es posa del costat del Govern.

Ha manifestat que "a tots ens interessa veure la llei però no sé si treballar-hi especialment". "Em va sorprendre que es demanés i que es fes una qüestió d'això com si el Govern ens hagués negat tenir-la", ha afegit aclarint que "no l'havíem demanat". "Toca demanar-la però tampoc toca anar més enllà i fer-ne cap qüestió d'això", ha conclòs.

Del pic de Carroi, Marsol ha dit que espera poder convocar el concurs d'idees a l'estiu. Reitera la necessitat d'un projecte privat com aquest i segueix defensant el poc impacte ambiental que tindrà.

El comú també ha analitzat la recollida de signatures que s'ha fet en contra del projecte, amb 800 de no residents. No creu que "la fórmula ni la manera" sigui que "els no residents al país hagin de dir quines inversions podem fer i quines no".

Ha afegit que les propostes es posaran a exposició pública. En aquest sentit, diu, "escoltarem els ciutadans de la parròquia d'Andorra la Vella, i això vull que quedi clar i català". "Entenem que aquest és un bon mitjà, sostenible i sense afectació a la muntanya. No s'haurà de tallar cap arbre", ha declarat.

Encara no està determinat d'on sortirà el telecabina i espera que les empreses que s'hi presentin aportin terrenys privats.

Ha valorat de positiu el terreny on finalment es farà el Cirque du Soleil i veu com un espai molt favorable per a l'edifici multifuncional, un espai que es podria determinar en dos mesos.

Ha tornat a parlar de l'afer del casino i a titllar la situació generada de "lamentable". "Tants anys treballant en el plec de bases perquè no s'acabi adjudicant. Algú ens ha de donar explicacions. I si no pot ser el primer, que sigui el segon".

Entrevista completa a la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, a l'Ara i Aquí:

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Anna Ginestà

Informació relacionada

3.235.11.178